Notices

B60 / HDS Issue

Old 11-11-2018, 06:08 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 12
Default B60 / HDS Issue

Recently purchased a B60. Installed myself. Image is great when on 200 kHz. When I switch to 50 kHz I lose all detail and itís nothing but a blur.

I have two hds units networked. HDS7 Gen2T and HDS Gen3. Also have LSS transducer which works great.

Anyone know now why the image is clear on the high side and when I switch to low side it loses everything? I have photos but canít upload yet. I can email them.

Getting close to switching to Simrad.

Thanks in advance.

Last edited by Rjmurphy414; 11-11-2018 at 06:11 PM. Reason: Additional details
Rjmurphy414 is offline  
Old 11-12-2018, 10:56 AM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
THT sponsor
Marine Advertiser
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 21,644
Default

Originally Posted by Rjmurphy414 View Post
Recently purchased a B60. Installed myself. Image is great when on 200 kHz. When I switch to 50 kHz I lose all detail and itís nothing but a blur.

I have two hds units networked. HDS7 Gen2T and HDS Gen3. Also have LSS transducer which works great.

Anyone know now why the image is clear on the high side and when I switch to low side it loses everything? I have photos but canít upload yet. I can email them.

Getting close to switching to Simrad.

Thanks in advance.

are you sure you have the correct tilt for the hull.?
Did you measure the deadrise at the spot of install?
semperfifishing is offline  
Old 11-14-2018, 05:46 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 12
Default

Got the B60-20. Boat is a Mako 252 with a 23 deg deadrise. I did not measure at the spot of install. Going to try a soft reset on the HDS and go from there.
Rjmurphy414 is offline  
Old 11-19-2018, 05:19 AM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 12
Default

Issue resolved. Had the MFD set on shallow water fishing mode. Changed it to general fishing mode and now 50 and 200 work. Not sure why shallow water mode wouldnít pick up the low side.
Rjmurphy414 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread