Notices

WTB AP11 Head Unit or Compatible Later Model

Old 06-16-2019, 10:37 AM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Posts: 442
Default WTB AP11 Head Unit or Compatible Later Model

Seems the head unit on my autopilot has gone out, anyone have a working one? A later model that would be a compatible replacement would be fine as well. This is connected to a Robertson J3000X.

Last edited by kicker30; 06-16-2019 at 11:35 AM.
kicker30 is offline  
Old 06-16-2019, 03:11 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Raleigh/Wilmington, NC
Posts: 147
Default

Originally Posted by kicker30 View Post
Seems the head unit on my autopilot has gone out, anyone have a working one? A later model that would be a compatible replacement would be fine as well. This is connected to a Robertson J3000X.
I have one I am about to de-rig that you can have (plus the rate compass and computer). Just have to find something to fill the hole in my dash... Was working last time I used it, but the steering sensor went wonky a year or so ago, so I did not reinstall it with my repower. Will upgrade to a Garmin unit eventually.
badf1sh is offline  
Old 06-16-2019, 03:23 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: M.Vineyard, MA
Posts: 14,078
Default

An AP 22 should work fine and has the desirable rotary knob you can steer with.

https://www.ebay.com/p/Simrad-Robert...d=183770816469
( That is just from a very quick search. I have nothing to do with it otherwise.)
TTaxi is offline  
Old 06-16-2019, 03:34 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,671
Default

Originally Posted by TTaxi View Post
An AP 22 should work fine and has the desirable rotary knob you can steer with.

https://www.ebay.com/p/Simrad-Robert...d=183770816469
( That is just from a very quick search. I have nothing to do with it otherwise.)
provided he changes the eprom in the junction unit to the AP22 software.
philgorp is offline  
Old 06-16-2019, 03:41 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,671
Default

this is much easier. i saw this on ebay. not a bad deal. He has parts and Time. hundred and sixty bucks to repair your unit.
removed link

Last edited by philgorp; 06-17-2019 at 02:54 PM.
philgorp is offline  
Old 06-16-2019, 07:16 PM
  #6  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Posts: 442
Default

Originally Posted by badf1sh View Post
I have one I am about to de-rig that you can have (plus the rate compass and computer). Just have to find something to fill the hole in my dash... Was working last time I used it, but the steering sensor went wonky a year or so ago, so I did not reinstall it with my repower. Will upgrade to a Garmin unit eventually.
That'd be great. Sending you a pm.
kicker30 is offline  
Old 06-17-2019, 02:55 PM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,671
Default

scrap it. the ebay guy only has a few parts. and PMed me that "At this time we only fix button problems on AP11s at this time"

Last edited by philgorp; 06-17-2019 at 03:04 PM.
philgorp is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread