Notices
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Accountability

Tilt issue after contact

Old 07-03-2019, 08:12 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Mobile, AL
Posts: 680
Default Tilt issue after contact

This evening we were idling along a hit something submerged. Did not hit hard . Motor (300 AP) runs fine and no visible damage to foot or prop, however my tilt quit working. Any ideas? Turned key off & on, adjusted tilt limiter both ways, tried from motor and throttle, you can hear faint click, but nothing from motor, up or down.
Accountability is offline  
Old 07-05-2019, 07:05 AM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
THT sponsor
 
Outboard Specialties's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Pompano Beach, FL
Posts: 1,949
Default

Little strange why the impact would affect trim but could be coincidental. If you hear clicking thats probably the trim relay so you might have a bad trim motor or even that relay. You’ll have to put power directly to the trim motor wires to determine.
Outboard Specialties is offline  
Old 07-12-2019, 02:34 PM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Mobile, AL
Posts: 680
Default

Originally Posted by Outboard Specialties View Post
Little strange why the impact would affect trim but could be coincidental. If you hear clicking thats probably the trim relay so you might have a bad trim motor or even that relay. You’ll have to put power directly to the trim motor wires to determine.
Thanks for the reply. I continued searching site and found an older response where you detailed locating the plug to test the motor; it was the motor. Apparently the jarring from impact did something to the electric motor. When we lifted the motor, to put on chocks and access the motor, we beat on the tilt motor a little with the screw driver handle and it started working.
Accountability is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread