Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Yamaha F150 Trim gauge installed question

Notices
Marine Electronics Forum

Yamaha F150 Trim gauge installed question

Old 09-05-2017, 07:55 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Boca Raton, FL
Posts: 55
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Yamaha F150 Trim gauge installed question

Its been a while since I'm here but finally got a new boat. 2017 Tidewater 196 DC. Has the Yamaha Pro series white gauges and I added in a Trim gauge , it was plug and play all the wires (pink for the trim gauge) for the gauge were already in the harness under the console. With key on and engine running either on or off the gauge only reads full up position. When I rotate the trim sender at the engine the gauge does not move and still stays in the full trim up position with key on. Do I have a bad sender or somthing else not connected. Called Yamaha tech support they say I have it connected properly. Has anyone else experiance this?
Thanks for any help.
Old 09-06-2017, 05:01 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: San Diego, California
Posts: 88
Likes: 0
Received 4 Likes on 2 Posts
Default

You probably need to calibrate the gauge. Check your owners manual. If I remember correctly, you put the motor all the way down and then press the button sequences given in the manual telling the electronics that the motor is fully down.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.