Notices
Marine Electronics Forum

Simrad Products

Old 11-11-2016, 06:34 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
THT sponsor
Thread Starter
 
InternationalMarineMike's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 8,338
Received 221 Likes on 103 Posts
Default Simrad Products

If you are looking at buying a Simrad system we would be more than happy to work with you and provide your a detailed schematics both for the NMEA and the Ethernet network at zero cost to you. This will lay out all cables part and pieces to make it function properly.

Email Brian of Mike if you would like this mapped out for you. You will have a clear graphic of the entire system.

Thanks for all your support,

Mike

Mreimer@internationalmarineservice.com
Bkoch@internationalmarineservice.com
Old 11-12-2016, 05:47 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sarasota/ Bradenton fl
Posts: 3,315
Likes: 0
Received 77 Likes on 65 Posts
Default

Originally Posted by InternationalMarineMike View Post
If you are looking at buying a Simrad system we would be more than happy to work with you and provide your a detailed schematics both for the NMEA and the Ethernet network at zero cost to you. This will lay out all cables part and pieces to make it function properly.

Email Brian of Mike if you would like this mapped out for you. You will have a clear graphic of the entire system.

Thanks for all your support,

Mike

Mreimer@internationalmarineservice.com
Bkoch@internationalmarineservice.com
After seeing this ability first hand I was amazed. Took all the guess work out of doing a set up. Just tell them your boat, where things will be, what you want, and boom they have a list. Great way to take the guess work out and know it will work right first time.
Old 11-14-2016, 05:57 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: St. Augustine, FL
Posts: 1,470
Received 110 Likes on 73 Posts
Default

sure wish Simrad would just have a version of System Builder for consumers, even if it didn't have MSRPs in it. I buy most of my stuff from you guys but some I don't... just depends on price and availability. Hate to have you build a network diagram for me on stuff that I've either purchased used or from another vendor.

I'm moving into a big expansion in my NMEA 2k network as well as adding new AP and a radar... that is as soon as the community decides if HALO is pass fail. I'd love to have a bit more of an engineered diagram than the one on my scratch paper.
Old 11-14-2016, 04:18 PM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
THT sponsor
Thread Starter
 
InternationalMarineMike's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 8,338
Received 221 Likes on 103 Posts
Default

It is OK. We will still map it out for you even though you did not buy it from us. Sooner or later we will do our very best to have you as a customer.
Old 11-14-2016, 07:24 PM
  #5  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: St. Augustine, FL
Posts: 1,470
Received 110 Likes on 73 Posts
Default

Mike, sent y'all an email. I've bought stuff from y'all, most recently a 275 LHW... waiting on the info from METS before pulling a trigger on the new sounder. Look forward to having a playbook to use.
Old 11-15-2016, 04:04 AM
  #6  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 718
Received 34 Likes on 26 Posts
Default

It's things like this that go a long way with customers and where they buy their products from. Nice job with helping people out.

Last edited by 24seachaser; 11-18-2016 at 03:31 PM.
Old 11-18-2016, 07:35 AM
  #7  
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

now this is great service. I'm having problems with my nss 7, the boat icon doesn't move with the direction of the boat and they give me some bs explanation in boat orientation menu but it still doesn't move the same direction with the boat .
Old 11-21-2016, 01:10 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: MAINE
Posts: 334
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Just bought a Simrad GO7 from you all and need to hook it up to a 2011 Yamaha F50. Will the Lowrance ep-20 interface cable plug directly into my 4 plug engine connector? I'd like to get away from spending an extra $100 on a Yamaha connector if I can.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.