Notices

E120 chart display

Old 07-01-2016, 08:54 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Location: Long Island
Posts: 793
Default E120 chart display

Hope someone has seen this problem before.
I updated my E120 classic to latest software. Had to format the card and run it through CF_CHECK but it finally worked.
I then installed a 2016 Navionics Plus chart card, expecting to be blown away. The charts are not loading. No detail, no sonar chart, positioning is off. I loaded a relatively small chart are onto the card [63Mb] approx, E120 should not have a problem with it.
If weather enabled, the unit reboots every few minutes.
The sounder works great.
Here are a few pictures
Attached Images   
Fish_Hunt is offline  
Old 07-02-2016, 07:29 AM
  #2  
CME
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,846
Default

http://www.raymarine.com/knowledgeba....cfm?view=3795

master reset first
CME is offline  
Old 07-02-2016, 07:51 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Location: Long Island
Posts: 793
Default

Originally Posted by CME View Post
I performed a settings and data reset before updating. Will try it again.
Fish_Hunt is offline  
Old 07-02-2016, 07:54 AM
  #4  
CME
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,846
Default

All updates to the old gear requires it after any update
CME is offline  
Old 07-02-2016, 08:27 PM
  #5  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Location: Long Island
Posts: 793
Default

Performed the reset, shut down, inserted the card - no improvement.
The system is not reading the chartsame. It still says that it has Platinum chart, not the one I am inserting.
If the reader was bad, I would not have been able to update - very frustrating.
Fish_Hunt is offline  
Old 07-03-2016, 02:59 AM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg, Germany
Posts: 169
Default

Originally Posted by Fish_Hunt View Post
. I loaded a relatively small chart are onto the card [63Mb] approx, E120 should not have a problem with it.
The questions is, how big is the CF-Card. If I remember well the E-classic series will not read card bigger 2GB.
Also for the firmware update it is recommended to use smaller card like 128 or 25MB.
Detlefb is offline  
Old 07-03-2016, 05:04 AM
  #7  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Location: Long Island
Posts: 793
Default

Originally Posted by Detlefb View Post
The questions is, how big is the CF-Card. If I remember well the E-classic series will not read card bigger 2GB.
Also for the firmware update it is recommended to use smaller card like 128 or 25MB.
I used a smaller card to successfully update the software. The navionics card is 16GB. The software update increases the size card that can be used.
Fish_Hunt is offline  
Old 07-03-2016, 05:19 AM
  #8  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Navatech's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Miami Gardens FL
Posts: 5,933
Default

Have you tried the Raymarine technical forum?!...
Navatech is offline  
Old 07-21-2016, 11:47 PM
  #9  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Location: Long Island
Posts: 793
Default Problem solved

If anyone has this problem, here is the sollution: delete the CHARTS file on the card.
This file will be rewritten by the MFD after initialization.
Fish_Hunt is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread