Notices
Marine Electronics Forum

Water Level / Senders

Old 05-29-2016, 08:54 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Water Level / Senders

Hi experts,

I am facing an issue since almost 2 days, and can not figure it out. On my 270 I don't have water gauge so I decided to install one.

Boat was all analogic and I have decided to convert it to Digital as the Engine is Smartcraft Ready. Everything work as it should except for senders.

What I have found so far is that on Merc you have two wires on the engine (Fuel 1 and 2) one pink/black and the other blue/white.

I have been able to have the pink black working so Fuel 1 senders is read by the engine, but not the water sender.

I wanted to be sure, so I have put water gauge on Fuel 1 (Pink Black) and Fuel tank on Fuel 2 (Blue/White), infos from water tank are ok but then the second gauge is not able to read anything.

I definitely have a problem with the second wire on the engine. Question is : Do you think it should be enable on the ECM ? Anyone have done this before ?

I have plan to brought the boat to my dealer but I am not so confident that he will be able to resolve this.

Thanks guys.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.