Notices
Marine Electronics Forum

Nmea on Garmin 4212

Old 05-28-2016, 03:53 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: New Orleans
Posts: 63
Likes: 0
Received 4 Likes on 3 Posts
Default Nmea on Garmin 4212

Guys, looking for a little help. Sent in our Garmin 4212 for service and I got a remanufactued unit back. My 19 Nmea plug won't fit in the back of the unit. 19 pin to 19 pin, but the plug won't seat right. It's like it won't fit in the plug on the back of the 4212. Pics attached. One note, I don't remember the old unit having the blue plug in the back. Thanks in advance!!

Name:  image.jpg
Views: 114
Size:  266.1 KB
Old 05-28-2016, 03:55 PM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: New Orleans
Posts: 63
Likes: 0
Received 4 Likes on 3 Posts
Default

Second picture

Name:  image.jpg
Views: 89
Size:  123.6 KB
Old 05-28-2016, 09:44 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Canada
Posts: 3,995
Likes: 0
Received 346 Likes on 290 Posts
Default

garmin changed everthing to threaded collars a while back, it looks like your cable is still the locking tab type. they should have sent you a new locking collar. then cut yours off and change. or you need a new cable.

does your power fit? you've probably gone from all tab to all threaded.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.