Notices
Marine Electronics Forum

Nav/Anchor Switch Problem - Any Ideas?

Old 09-18-2015, 10:36 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Florida
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Nav/Anchor Switch Problem - Any Ideas?

All:
Just added a new stereo and wired remote in the boat. Part of the wiring was adding a night mode wire (for the stereo, to dim the lights at night) and backlight for the wired remote into the Nav/Anchor light switch. All that is working as it should be and I thought I had everything back together, again. Come to find out that the Yamaha gauges ARE NOT coming to life when the ignition key is turned - unless (of course) the Nav lights are turned on... Before I try tearing everything back out - Anyone have any ideas on what I might have done wrong on the Nav/Anchor light switch?
Any help will certainly be appreciated.... Dave H.
Old 09-18-2015, 06:36 PM
  #2  
Formerly FLATSfishin
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 85
Received 4 Likes on 4 Posts
Default

my guess is the gauge is wired to the switch using the "accessory on" wire instead of "dim wire"?
Old 09-19-2015, 10:47 AM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Florida
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by FLATSfishin View Post
my guess is the gauge is wired to the switch using the "accessory on" wire instead of "dim wire"?
FLATSfishin,
Wanted to give you a shout out for helping me look at the problem from a different perspective. Come to find out that the Nav (Anchor) switch was working just right - to include the gauge dim function when navigating at night. Problem was the gauge main power wire (or ground..???) had come loose and needed to be corrected. (Now, if I could just figure out where... But rather have this problem then the one I had yesterday.)
Thanks, again. Dave H.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.