Notices
Marine Electronics Forum

Temp reading issue- Gen3 9 / B150m

Old 04-04-2015, 01:07 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2013
Location: East central Fla
Posts: 569
Received 33 Likes on 30 Posts
Default Temp reading issue- Gen3 9 / B150m

The temp reading will work fine for several hours and then read 131 degrees, last trip after maybe an hour it went back to working normally this time it didnt... but I didnt stay out as long. Is this a known issue? Which is at fault, unnit or Transducer?
Old 04-08-2015, 04:54 PM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2013
Location: East central Fla
Posts: 569
Received 33 Likes on 30 Posts
Default

Anyone????
I sent an email to airmar asking about it. They sent some instructions on how to test and what the test results mean and advised to do the tests between pin 4 & 7 on the connector. Does anyone know how to indentify those pins?
Trying to shorten up the email tag game Ive been playing with Airmar... at this rate itll take days to get crap figured out.
Old 04-09-2015, 06:46 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ocean City, MD
Posts: 978
Likes: 0
Received 80 Likes on 42 Posts
Default

Sounds similar to the Simrad temp issue. I think it's a problem with Navico software.
Old 04-09-2015, 09:40 AM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2013
Location: East central Fla
Posts: 569
Received 33 Likes on 30 Posts
Default

Originally Posted by bigk23surf View Post
Sounds similar to the Simrad temp issue. I think it's a problem with Navico software.
Yeah while looking something else up I saw a thread about that, sounds very similair
Old 04-09-2015, 09:51 AM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Norway
Posts: 15,440
Likes: 0
Received 858 Likes on 680 Posts
Default

Except from GUI and due to hardware differences Simrad and Lowrance are running identical software. NSS Evo2, NSO Evo2, HDS Touch, HDS Gen3 and SonarHub are all running the same software version (51.1.80-31341-r1-Standard-1, 31341-r1 is missing from the HDS Touch version name but I think it's exactly the same anyway)

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.