Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Fusion wired remote--"waiting for network"

Notices
Marine Electronics Forum

Fusion wired remote--"waiting for network"

Old 03-16-2015, 08:16 AM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2001
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 9,212
Received 1,243 Likes on 444 Posts
Default Fusion wired remote--"waiting for network"

The wired remote for my fusion head unit isn't functioning. The screen says "wainting for network". All the connections are good, and I've cycled it on and off many times trying to reset it. The headunit works fine, but it's in my console so the remote is essential. Is there anything to check before I replace it?
Old 03-17-2015, 08:07 AM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Boone, NC / Culebra, PR
Posts: 490
Received 49 Likes on 32 Posts
Default

Mine is giving me a fit also. Bout took a shotgun to it this past weekend. I can't even get the head unit menu to come up so that I can Bluetooth connect to my phone. I'm frustrated.
Old 05-26-2015, 07:11 PM
  #3  
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Westport, CT
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Has anyone figured out what is causing this issue?

The same thing happened to me. Multiple troubleshooting calls to Fusion tech support, new cables and t-connectors, and a software update didn't work. So I had to ship my stereo and remote back to them. Of course, they couldn't replicate the issue at their shop. They sent it back to me but I haven't hooked it back up. Not very satisfying.
Old 05-26-2015, 07:24 PM
  #4  
Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

What stereo are you connected to? It is the audio server, black box, or garmin meteor 300?
Old 05-26-2015, 07:29 PM
  #5  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 128
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Weird. Same thing happened to me while tinkering with my boat yesterday. It was working fine, randomly stopped playing and shut its self down. Tried turing it back on with the remote, got the "waiting for network." I could turn the remote on and off but my head unit was stuck on the "Fusion 700" screen and couldn't turn on/off.

Possibly an update issue?
Old 05-26-2015, 08:39 PM
  #6  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ft Myers
Posts: 937
Likes: 0
Received 220 Likes on 98 Posts
Default

Crazy. I was fishing a tournament on May 16 and after working almost all day my remote shut off and every time I power it on it says waiting on network. I checked all the connections and they were good but I haven't gone any farther.
Old 05-30-2015, 11:43 AM
  #7  
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Westport, CT
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I hooked mine up after getting it back from Fusion and so far it seems to be working fine. As I mentioned in an earlier post, they weren't able to replicate the "waiting for network" issue, but did say that they refreshed the software (which was old). Fingers crossed.
Old 05-14-2018, 08:55 AM
  #8  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Virginia Beach
Posts: 100
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by wjgeib View Post
I hooked mine up after getting it back from Fusion and so far it seems to be working fine. As I mentioned in an earlier post, they weren't able to replicate the "waiting for network" issue, but did say that they refreshed the software (which was old). Fingers crossed.
I called fusion and they said it was from cutting the power off at the batteries before powering the stereo down. Unplug power to the black box and wait 45sec then plug back in and power up. It worked for me.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.