Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Lowrance elite 7 chirp; get white screen on sonar and downscan

Notices
Marine Electronics Forum

Lowrance elite 7 chirp; get white screen on sonar and downscan

Old 10-13-2014, 06:49 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 69
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Lowrance elite 7 chirp; get white screen on sonar and downscan

I just purchased a new lowrance elite7 HDS with hi def transducer. The down scan and so at go white when running at more than 20 knots. Not all the time though. The depth gage starts flashing 0.0. I have to turn the unit off and then on to get it working. I'm pretty sure the transd is in the right place and is about 2 ft away from the out boards. Does anyone else have this problem?
Old 10-13-2014, 11:22 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Norway
Posts: 651
Received 33 Likes on 24 Posts
Default

It is not in the right place. Try adjusting it 5mm down, and perhaps tilting it one notch down.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.