Notices

No PM Message in Furuno 1940 Radar

Old 09-07-2014, 01:08 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Caracas Venezuela
Posts: 183
Default No PM Message in Furuno 1940 Radar

The Radar antena in my Furuno Radar model 1940 does not rotate when I start up the system. I am getting a ¨NO PM¨ message in the upper left part of the display. Anyone knows what can it be?
sangria1 is offline  
Old 09-07-2014, 09:02 PM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chesapeake
Posts: 582
Default

Normally if the antenna is not turning, you will get an error similar to the message "NO HEADING PULSE" or "NO BEARING PULSE"

if the antenna is not rotating, the display will show an error on the screen

you should troubleshoot the antenna first, checking power, interconnections, motor, etc to see why it is not rotating
cptkatz is offline  
Old 09-08-2014, 05:43 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Caracas Venezuela
Posts: 183
Default

Thanks I made a mistake in the original post, the message I am getting is ¨NO BP¨ which I deduct from your recommendation is NO BEARING PULSE. I will check the connections in the antenna. Thanks a lot.!!
sangria1 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread