Notices
Marine Electronics Forum

furuno 582 L temp reading

Old 07-18-2005, 11:04 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Location: point reyes,ca. us
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default furuno 582 L temp reading

I was wondering if anybody can help me with this ? I have a Furuno 582L and the temp reading on the screen is about 40 degrees off, it was working fine untile the other day and now it showing a temp of 94-99 degrees when it should be reading about 60. It is a thrue hull transducer. Thanks Salmon
Old 07-19-2005, 11:58 PM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: M.Vineyard, MA
Posts: 16,433
Received 993 Likes on 767 Posts
Default Re: furuno 582 L temp reading

Try removing & reinstalling the T/D plug at the back of the set & also make very sure nothing in the bilge( stored fender,etc.) is resting against the cable at the top of the T/D & that that cable does not take severe bends anywhere from T/D to F/F. If you have a typical (Airmar# B744 )Thru hull T/D, the center insert that senses & sends speed & temp is very easily replaced in the water inside the boat & the main T/D shaft it would be pulled out of even has an internal flap that temp. seals more or less the hole the insert comes out of during a quick changeover. No re-cabling involved at all. The Airmar site has a diagram of this.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.