Notices

Garmin waypoints to simrad

Old 08-02-2013, 11:00 AM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ms. Gulf Coast
Posts: 483
Default Garmin waypoints to simrad

Is it just plug and play?

Is there a format to change? If so how do I go about that?


Thanks!!
WhiskeyRiver is offline  
Old 08-02-2013, 11:30 AM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Raleigh, NC. USA
Posts: 964
Default

I just finished with some help from others on the internet moving my waypoints from my Lowrance HDS to my garmin handheld. You can go both ways.
First, I had to download Mapsource for the Garmin interface.
Then I made a .usr version 4 backup of my lowrance waypoints.
Then I access GPS BABEL web site and it converted my .usr to a .gpx which then I could open in Mapsource and send to my Garmin handheld.

You should be able to reverse this to get waypoints from the Garmin and put on the Simrad.
roberth is offline  
Old 08-05-2013, 06:21 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ms. Gulf Coast
Posts: 483
Default

Does the simrad take the same usr. format?

I'm getting a error trying to swap
WhiskeyRiver is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread