Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Furuno autopilot causing radio clicking sound

Notices
Marine Electronics Forum

Furuno autopilot causing radio clicking sound

Old 07-22-2013, 04:58 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 637
Received 10 Likes on 10 Posts
Default Furuno autopilot causing radio clicking sound

When i run my Furuno autopilot 500 and Icom radio, I get some sort of clicking sound. I have 2 radios and I get the clicking on both. When I click standby, no clicking. The auto-pilot also causes issues with my sounder (VX2 units). Any ideas on problem and suggestions for fixing this?
Old 07-23-2013, 08:24 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Miami, FL
Posts: 287
Received 18 Likes on 16 Posts
Default

Did you try posting this on Furuno's forum? http://www.furunousa.com/Support/Forum.aspx
Old 07-23-2013, 08:28 AM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Elizabeth, Pa USA
Posts: 491
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Are any of these units new, or is this just a new problem that has popped up? If it is new, you may just have the antennas ran too close together. Also, are radios and autopilot hooked to the same battery?

Keith

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.