Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Three fuel tanks one gauge - wiring help.

Notices
Marine Electronics Forum

Three fuel tanks one gauge - wiring help.

Old 07-19-2013, 09:34 AM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Delaware
Posts: 1,510
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default Three fuel tanks one gauge - wiring help.

I have three fuel tanks, i would like to use a switch (three pole) to one gauge. I found a similar question doing a search and decided that switch seemed perfect. Default middle position for the main, left position for port and right position for starboard. Switch mounted horizontally.

My question is, how do you wire it?

I have three green ground wires going to a bus bar that is hooked directly to the engine block from each tank. That leaves three pink wires from each tank. Ideas?

Thanks

Dave
Old 07-19-2013, 10:36 AM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Plymouth Ma.
Posts: 8,105
Received 254 Likes on 156 Posts
Default

Center pink to center connector, port pink to starboard connector and Starboard pink to port connector. output to tank. that is if you can find a 3 position switch with a center on postiton, most ive seen are center off. I guess you could wire a DPDT switch to do it but Id have to think about that one..........
Old 07-19-2013, 11:13 AM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Delaware
Posts: 1,510
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

http://www.colehersee.com/home/item/cat/44/59024-38/. This is the switch they spoke of, the post was from last November.

Thanks for your help, I think of the Drop Kick Murphy's every time I see someone from MA!
Old 07-20-2013, 03:32 PM
  #4  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Jersey Shore
Posts: 4,510
Received 625 Likes on 329 Posts
Default

HAHA I think the last post was mine! I never got it to work though! I bought that switch above and couldn't get it to work. Maybe it was defective? I wound up just using two on/on switches. So the top switch is left main tank and right aux tanks. Bottom switch is port aux on left and starboard aux on right.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.