Notices

View Gopro on Garmin 4212?

Old 02-20-2012, 04:05 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Lake Camanche, CA
Posts: 234
Default View Gopro on Garmin 4212?

Can a Gopro Hero2 live video feed be viewed on a Gamin 4212? If so, what cables will be needed?
Seon is offline  
Old 02-20-2012, 05:17 PM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Jupiter
Posts: 516
Default

I think you need to buy a digital to analog video converter. Do a search on ebay. They run $50+.
Boynton25 is offline  
Old 02-20-2012, 05:57 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Beaufort North Carolina
Posts: 3,750
Default

http://www.thehulltruth.com/marine-e...ive-video.html
Ken T is offline  
Old 02-20-2012, 06:02 PM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
THT sponsor
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,769
Default

If you need the Garmin A/V cable, p/n 010-10548-00, I've got them new for $15/ea.
mstyle8517 is online now  
Old 02-20-2012, 06:04 PM
  #5  
Senior MemberCaptains Club MemberPLEDGER
 
Join Date: Jul 2004
Location:
Posts: 7,884
Default

No you don't all you need to do is get video cable with mini composite connector on one end a rca connector on the other. Choose the video setting NTSC or Auto on the Garmin plug the mini composite cable into the TV output on the GoPro and your ready to go. You can view live input or previously taken video. Works with most vendors chartplotters.

Here's what you'll see. Demo using my Simrad NSS8.

http://bluewaterpirate.phanfare.com/5431412_6166771

http://bluewaterpirate.phanfare.com/5431412_6166771
bluewaterpirate is offline  
Old 02-20-2012, 07:33 PM
  #6  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Lake Camanche, CA
Posts: 234
Default

Guys, thanks so much, especially the info for what cable I'll need.
It's going to be great recording while Striper trolling the the Sacramento Delta and an add plus watching what I'm recording.
BTW I just ordered a Gopro skeleton housing so that I can mount the Hero2 and plug in the wires.
Seon is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread