Notices
Marine Electronics Forum

DSC Help please

Old 07-24-2010, 06:03 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: Graham, NC
Posts: 117
Likes: 0
Received 10 Likes on 4 Posts
Default DSC Help please

I've tried searching the forum with no luck so if someone could give me some guidance it would be greatly appreciated. My boat came with a Eagle Intellimap 480 GPS Chartplotter installed in the electronics box. I've upgraded to a Lowrance HDS 7 and mounted it on top of the console. I was debating on keeping the Eagle unit as a back up. I have a Lowrance LVR-250 VHF installed right above the Eagle. The radio is DSC capable via NMEA 0183and the Eagle unit has a NMEA 0183 input and output. I've read through the Eagle manual but can't find anything about DSC. Does anyone know if I can get this function with these two units? It will just be easier to connect everything in the electronics box vs. fishing wiring down my T-top tubing to get at the HDS 7.
Old 07-24-2010, 06:20 PM
  #2  
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Oakwood, Ga
Posts: 99
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Quick answer you can connect the NMEA out on the Eagle to the NMEA in on the VHF.
Old 07-24-2010, 06:41 PM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: Graham, NC
Posts: 117
Likes: 0
Received 10 Likes on 4 Posts
Default

Thanks. Is the any configuration that needs to be done or does it just automatically work?
Old 07-24-2010, 06:44 PM
  #4  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Angier NC
Posts: 443
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

To get GPS data from the Eagle to the VHF, hook up Eagle yellow to LVR yellow and Eagle bare wire to LVR green. That should do it.

Ray
Old 07-24-2010, 06:45 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: Graham, NC
Posts: 117
Likes: 0
Received 10 Likes on 4 Posts
Default

Thanks.
Old 07-25-2010, 03:49 AM
  #6  
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default toddo

the gps sensor manual may have the nmea specs. that antenna is independently wired to the unit and the nmea cables may be there. Remember to get an MSSI number.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.