Notices
Marine Electronics Forum

Raymarine C-120

Old 04-12-2010, 07:05 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: north shore of ma.
Posts: 2,404
Likes: 0
Received 145 Likes on 79 Posts
Default Raymarine C-120

My gps acquires sats when it wants.sometimes in 30-60 sec.other times 5 or 10 min.sometimes it just won't hook up.I had the antenna bench tested;...A-o/k....checked all connections...still no better...I need help please!
Old 04-12-2010, 08:50 PM
  #2  
CME
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,860
Likes: 0
Received 214 Likes on 117 Posts
Default

I need alot more info than that to help...

First off, have you done a GPS reset via the C120?

I need to know what all equipment is connected to it.

Is it setup via setalk or nmea0183?
How is it being powered?
AP?


I can tell you most of the time I see this it's either a power issue or a seatalk connection issue.
Old 04-13-2010, 09:22 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Egg Harbor Twp NJ Usa
Posts: 658
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

If you are runing a Ray 125 receiver, check to see if there is a green light on the top of the receiver when it is turned on.
Old 04-13-2010, 11:27 AM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: north shore of ma.
Posts: 2,404
Likes: 0
Received 145 Likes on 79 Posts
Default

[QUOTE=CME;2909090]I need alot more info than that to help...

First off, have you done a GPS reset via the C120?

I need to know what all equipment is connected to it.

Is it setup via setalk or nmea0183?
How is it being powered?
AP?


I can tell you most of the time I see this it's either a power issue or a seatalk connection issue.[/.

Being relatively new to this unit,my ignorance will take over here .
equipment connected are radar,gps and sonar.
The setup I would take a guess and say nmea.
powered by???? help me out!
AP...???
Again,trying to learn...bear with me if you will!

Also,yes,green light is on @ the antenna!
Old 04-13-2010, 04:23 PM
  #5  
CME
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,860
Likes: 0
Received 214 Likes on 117 Posts
Default

AP is Autopilot

If the green light is on and you don't see a position on the E plotter, you have an issue with the SEATALK bus. (again, assuming its wired that way. The Raystar can be wired either NMEA0183 or SEATALK.)

Flashing RED
Unit is in bootcode, either being upgraded
or unable to boot.

Flashing ORANGE
Unit is running, but does not have a fix.

Flashing GREEN
Unit is running and has a fix.
1 flash every 2 seconds indicates NMEA connection.
1 flash every 4 seconds indicates SeaTalk connection.


Read above highlighted area to determin with your is flashing for SEATALK or NMEA..

If it's seatalk, then your going to have to trace out the three wires and make sure that there isn't an issue there. Wires touching each other, etc.

Let us know....

ps----here is the manual for the antenna http://www.raymarine.com/GetFile.asp...3&categoryId=3
Old 04-13-2010, 05:59 PM
  #6  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: north shore of ma.
Posts: 2,404
Likes: 0
Received 145 Likes on 79 Posts
Default

CME...Thanks so much for the very clear and concise explanation!Just what I was looking for.

I will most certainly check the antenna and get back to you with the results.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.