Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > Marine Electronics Forum
Reload this Page >

Garmin 238.. Standard Intreped.. Any info??

Notices
Marine Electronics Forum

Garmin 238.. Standard Intreped.. Any info??

Old 03-19-2003, 09:59 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tampa Bay, FL
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Garmin 238.. Standard Intreped.. Any info??

I recently purchased a Garmin 238 combo and it is now installed. The features of the bluechart and the accuracy is amazing to me but what else can it do?? I know I have the read-out on my VHF so if someone Xmits a signal with a DSC can I interface them?? I read in another post that only standard VHF and Standard plotters have the capability to see anothers positin on the plotter. Is this true?? I know sea tow can as IO had a captain tell me where I was after doing a radio check. I have a Standard Intreped LE which has DSC functions. Comments??

Fish232 is offline  
Old 03-19-2003, 11:12 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Edgewater, MD - Pursuit 2
Posts: 609
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default Garmin 238.. Standard Intreped.. Any info??

The Standard Intrepid LE does not have an output to any plotter. You have to upgrade to get that feature. Not sure if you can do it with the Intrepid, or you have to go higher up. I have also heard that it is a Standard feature and was for Standard radios and chartplotters.

Anyway, with your current radio, you can't output. The guy knew your position because he got it on his radio when you transmitted.
CaseyP is offline  
Old 03-20-2003, 11:42 PM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tampa Bay, FL
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Garmin 238.. Standard Intreped.. Any info??

Well here is an update. I read the software update on Garmins site and it does have "DSC" support after the software update whatever that means. But you are right the radio just will not have the option to output the data so it will not work anyways. Thanks

Fish232 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.