Notices
Marine Electronics Forum

Lowrance Side/Down Scan

Old 07-15-2009, 10:28 AM
  #1  
tcm
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Lowrance Side/Down Scan

[size=2]f

Last edited by tcm; 12-02-2010 at 03:36 PM.
Old 07-15-2009, 11:41 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Satellite Beach, FL
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Wow, that is amazing stuff. Great find!

Looks like all this stuff is geared towards transom mounting, I wonder if they will make it possible somehow for larger boats to use thru-hull mounting?
Old 07-15-2009, 02:18 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: North NJ & Barnegat Bay
Posts: 6,316
Likes: 0
Received 7 Likes on 6 Posts
Default

Looks great!!!
Old 07-15-2009, 03:15 PM
  #4  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: North Jersey
Posts: 2,005
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Told you guys months ago this was an awsome product. I got to see this back at the AC Boat Show but could not show them or talk about it. Its going to get better, the company is making some outstanding moves foward.
Old 07-15-2009, 03:59 PM
  #5  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Simi Valley, CA
Posts: 1,248
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

I wonder how it would work hooking an HDS up to a Garmin NMEA 2000 network along with my 4208.. Is that even possible? I love the detail of the side scan and their downscan is pretty interesting as well. The side scan would be particularly useful when fishing paddies. Somthing my FCV585 isnt very useful for unless I'm right on top of one.
Old 07-15-2009, 04:28 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Norway
Posts: 15,575
Likes: 0
Received 885 Likes on 703 Posts
Default

Of course you can hook up a HDS to your Garmin NMEA 2000 network. I have both a HDS and a Raymarine E80 hooked up to my NMEA 2000 network.

What kind of information do you want to exchange between the units?
Old 07-16-2009, 04:58 AM
  #7  
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Satellite Beach, FL
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Panbo has a nice article on this, I guess he was there when they demoed it at Disney this week.

http://www.panbo.com/archives/2009/0..._downscan.html
Old 07-16-2009, 05:49 AM
  #8  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: NJ
Posts: 1,035
Received 4 Likes on 4 Posts
Default

So what's Panbo doing with a link to THT?

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.