Notices

S.H. Ram Mic issues?

Old 09-23-2008, 07:41 PM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: LI, NY
Posts: 1,677
Default S.H. Ram Mic issues?

3 years ago, I rigged my boat with a SH PS 1000 VHF which is a black box unit controlled by a RAM mic. The first RAM mic quit halfway through year two, lit up but would not transmit or receive. Not even the weather station. Borrowed a buddy's mic and it worked so i knew it was the RAM mic (out of warranty). At the time, it was a discontinued unit and I found a new radio, same model online for 89 bucks so I bought another one... used the new RAM mic. Now, that one is acting up. Switches off on it's own and won't turn back on. Checked the power lead and it seems solid. I suppose it could be the plug.

Wondered if anybody else has had problems with these?
captsuperfly is offline  
Old 09-24-2008, 08:07 AM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Annapolis
Posts: 1,929
Default Re: S.H. Ram Mic issues?

After some troubleshooting, I had to admit I'd damaged the connector when I pulled the cable through a very tight chase. It was intermittant at first, then just gave up. Bought a new cable.
sandyda is offline  
Old 09-24-2008, 08:41 AM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: North East
Posts: 5,938
Default Re: S.H. Ram Mic issues?

Just finished season #3 with mine and not one issue other than the transmit button will stick now and then so I need look at the display after I key the mic to make sure it's not transmitting. This happens 5% of the time at most.
FireFly is offline  
Old 09-24-2008, 08:45 AM
  #4  
CMP
Admirals ClubCaptains Club MemberPLEDGER Admiral's Club Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: None of yer friggin' bidness, but since you asked nicely, S. NH, E. Orleans,Islamorada, Nashville
Posts: 10,925
Default Re: S.H. Ram Mic issues?

I'm looking for a RAM Mic that will go with an Eclipse. The older style if anyone anyone is selling...

CMP
CMP is offline  
Old 09-24-2008, 10:33 AM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Pacific NW
Posts: 151
Default Re: S.H. Ram Mic issues?

I just had one fail, was adjusting the audio on the mic up, and all of a sudden no audio...everything else works on it, and I can barely hear audio from the mic but no volume...a 23w model ...
rebel112r is offline  
Old 09-24-2008, 02:43 PM
  #6  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: LI, NY
Posts: 1,677
Default Re: S.H. Ram Mic issues?

rebel112r - 9/24/2008 10:33 AM

I just had one fail, was adjusting the audio on the mic up, and all of a sudden no audio...everything else works on it, and I can barely hear audio from the mic but no volume...a 23w model ...
yeah, that's what seemed to happen with my first one before it quit
captsuperfly is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread