Notices
Marine Electronics Forum

hooking up radar to gps

Old 03-26-2003, 07:16 PM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: swansea ma,
Posts: 163
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default hooking up radar to gps

Does anyone have any expeirience hooking up a garmin 2006 c to a furuna 1622 radar. Is there a way to get them to comunicate?

I would like to get them hooked up together this year, last year I was able to get the gps hooked up to ethe radio for the dcs purposes.

thanks for any help!
jbmunroe is offline  
Old 03-26-2003, 07:47 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Philadelphia, PA 2001 Hyd
Posts: 338
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default hooking up radar to gps

Basically you will need to buy the furuno 000-117-603, NMEA Cable. This cable will will allow you to interface with your GPS. Although it has 6 wires you will only need to use two of the NMEA wires from your GPS. The cable runs any where from $25-$40. I saw one on ebay that sold for $26 last week. Just type Furuno and the part number on Yahoo and you will find a bunch of places selling them. Hope this helps,
pete
PeteF is offline  
Old 03-27-2003, 07:11 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: swansea ma,
Posts: 163
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default hooking up radar to gps

thanks for the info, Ill have to give it a shot, thought for sure more people have done this.
jbmunroe is offline  
Old 03-27-2003, 08:23 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Philadelphia, PA 2001 Hyd
Posts: 338
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default hooking up radar to gps

Another side note when hooking up the 1622 to your GPS The furuno cable wires you will use are as follows:
green = NMEA input (-) -connect this to your NMEA output (-) NMEA ground always generally the green wire (Same as the DSC in VHF )

Yellow = NMEA input (+) connect this to you NMEA output (+) which is the same you would hook up your DSC in your VHF radio

Once this is connected turn on GPS and Radar. Go to the menu and turn on the nav option from the menu. The NAV box will appear at the lower portion of your radar. It is really cool becasue you can pick up your way points on the radar too.
Hope this helps,
Pete
PeteF is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.