Notices
Marine Electronics Forum

Garmin 162 will not aquire satellites

Old 05-27-2008, 03:33 PM
  #1  
Admirals Club
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mobile
Posts: 1,941
Received 279 Likes on 176 Posts
Default Garmin 162 will not aquire satellites

My Garmin was working fine 2 weeks ago and now it will not aquire satellites. I tried going through the set up, but it still will not aquire. I even let it try to acquire throughout the day with no luck. Does anyone have any recommendations before I scrap this one and move on to a better unit.

Thanks
Old 05-29-2008, 09:15 AM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Annapolis
Posts: 1,929
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Garmin 162 will not aquire satellites

I'm sorry this reply is a little vague. I recall that the built in antenna is part of the back shell of the unit, which removes easily with four screws. There is a goose-loose BNC antenna connection in side that might be corroded or dirty. Borrow another antenna and try it. Before you toss it, give Garmin a call, be genteel, and see what they will charge to reman it. If its less than $200, you'll be getting a decent monochrome chartplotter that can download current charts from a CD for less than some cheap fishfinders!
Old 05-29-2008, 03:14 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Falmouth, MA
Posts: 6,192
Received 693 Likes on 430 Posts
Default Re: Garmin 162 will not aquire satellites

i agree that you should start w/the antenna connection...is it an external or internal antenna?

i disagree that a 162 is worth a $200 repair bill...i would think twice about dumping even half that into it unless it was loaded with somewhat current charts, just my $.02
Old 05-30-2008, 08:37 PM
  #4  
Admirals Club
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mobile
Posts: 1,941
Received 279 Likes on 176 Posts
Default Re: Garmin 162 will not aquire satellites

External antenna, the connection looks in good shape but I will double check. No way do I see dumping 200 into it, it is 5 years old and too small for my taste. Thanks for the input.
Old 06-03-2008, 02:14 PM
  #5  
Admirals ClubCaptains Club Member Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Beaufort North Carolina
Posts: 4,726
Received 1,397 Likes on 621 Posts
Default Re: Garmin 162 will not aquire satellites

Call Garmin, may just need a hard reboot, they will talk you through it. A total rebuild is $99 [I think] if that don't fix it.

Ken

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.