Notices
Marine Electronics Forum

lowrance 525c problem

Old 05-16-2008, 09:39 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 18
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default lowrance 525c problem

Has anyone had a issue with the antenna for this unit. was running in rough water last week and the gps mess said position was lost right after I came down on a wave hard. Never could get it to lock on again. checked all wires all good. I turn off the power to the antenna and ill get the device cannot be found message turn on the power just get a flashing ? mark on the old position when it lost contact a week ago. Called a tech and thinks the Antenna is not working. this thing has been used 6 times, what could break on that antenna?
Old 05-16-2008, 02:20 PM
  #2  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location:
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: lowrance 525c problem

I have had similar problem with the Lowrance 3000 antenna. The first was returned to the factory when the unit was 1 month old, and now again after 11 months. I talked to Lowrance multiple times, and finally got a RA # (RETURN AUTHORIZATION #). I returned the antenna and I am now waiting for the second new one. I feel that the circuitry is faulty in the antenna. I tortured myself with trouble shooting the problem but times.
Old 05-16-2008, 08:09 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brewster, MA
Posts: 1,662
Received 117 Likes on 86 Posts
Default RE: lowrance 525c problem

Keep the updates coming...thinking of getting one of these units. Have there been any changes to the 3000 antenna lately?
Old 05-17-2008, 05:08 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Between Richmond and Williamsburg
Posts: 2,964
Likes: 0
Received 97 Likes on 43 Posts
Default Re: lowrance 525c problem

Had lots of problems with my LCX26HD. First antennae did'nt work right out the box. Second one crapped out in less than a year. Then 1 year and 1 month after purchase, screen goes beserk. They tried to diss me, but asked for a supervisor and she hooked me up with a new unit. I was 74 miles off Virginia Beach a little east of the cigar and damn thing loses its signal. A really bad feeling. Luckily I carry my handheld I use for Hunting. Also bought a 1kw bronze thru hull hoping to get better depth readings offshore, deeply dissapointed. Loses bottom contact at about 800'. Can't afford to buy a whole new system right now, but when I can this ones going for a long ride.
Old 05-17-2008, 05:47 PM
  #5  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: North Jersey
Posts: 2,005
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default Re: lowrance 525c problem

twobyfour,
When your ready to deep six your unit let me know Ill send you a prepaid UPS box.
Old 05-20-2008, 12:30 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Matlacha / Pearl Beach
Posts: 127
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: lowrance 525c problem

Mine thought it was going 19mph when the boat the tied bow and stern to the
dock. This is an internal antenna. Lowrance service was sure that I had done something wrong and wanted me to purchase a external antenna for $200+.



Dealer said that Lowrance had a bad batch of antennas and sent me a new unit.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.