Notices
Marine Electronics Forum

navman / airmar B60 problems

Old 05-13-2008, 05:45 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location:
Posts: 29
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default navman / airmar B60 problems

I've got a Navman 4500 fishfinder with a airmar B60 transducer. It worked pretty good for awhile, and then suddenly became very weak. It BARELY reads bottom now, although I can hear it clicking as it pings inside the hull. The voltage is fine. Has anyone had any experince with problems like this, whether it be with a navman unit or a different one. I need to determine if the problem is in the unit or the transducer. On a different note, while trying to figure this out, I found another thru-hull transducer with a speed wheel. This one goes to my Faria gauges for the yamaha engines. It works fine, BUT IT IS PLASTIC, and cheap plastic at that. If It got hit hard I feel it could break pretty easy and I don't need a 2" hole in my boat, especially offshore. Anyone have any input on this, or know the replacement model??

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.