Notices
Marine Electronics Forum

garmin 4208

Old 04-25-2008, 09:02 PM
  #1  
dtf
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location:
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default garmin 4208

I just installed a garmin 4208 gps and I keep getting a lost remote gps connection message . can any one tell me how to correct this . the wiring is good i dont know the reason for this . thank you
Old 04-26-2008, 12:11 AM
  #2  
MIQ
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Washington State
Posts: 510
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: garmin 4208

a couple of possibilities come to mind
1 low battery voltage
2. Loose NMEA 2000 connection on the network wire
3. do you have anything else networked? and do you have the 120 ohm caps installed?
4. is the GPS antenna in clear view of the sky?
Old 04-26-2008, 06:41 AM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Annapolis
Posts: 1,929
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: garmin 4208

If your 4208 uses the fine wires to connect the antenna, clip and recrimp each of them, one at a time. Be sure there isn't something covering the antenna. In my case it was a helpful neighbor. Are you by any chance within 35 miles of Patuxent Naval Air Station? They are doing some weapons system testing that involves interruption of the GPS signals, as posted on the web.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.