Notices

Grounding Electronics

Old 04-16-2003, 10:06 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: hay.ca usa
Posts: 14
Default Grounding Electronics

Hey fellas,I'm going to be upgrading some electronics on my boat.Is it ok to run a ground wire to a grounding bus, then use that bus to connect all the electronics to.The reason I ask this is because I read a post where the guy was talking about adding a grounding post and I didn't understand what that post was for.
codfish is offline  
Old 04-17-2003, 04:17 AM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando
Posts: 3,997
Default Grounding Electronics

yes you can do that if the grounds are all power grounds (black wires). Just make sure the single supply wire that you run to the bus is large enough to handle all of the current of the components hooked to the bus. In case you have them all on at once.

Chassis ground needs to go to either a grounding plate, or the engines ground lug.
Sea_Dad is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread