Notices

Furuno 1712 radar problem

Old 11-26-2003, 02:42 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Location: Williamsburg, VA, USA
Posts: 23
Default Furuno 1712 radar problem

Well it worked last time out but today was different. The troubleshooting code I get on the screen is "HD-SIG-MISS". I checked my ownwers manual and all it says to do is check the connections. It sounds like the radome is not turning to me as I can usually here it through the hard top and yes the connection to the back of the unit is ok. I havn't had time to crack open the radome to take a look but plan to sometime this weekend. Just wondering if anyone might have an idea what is going on. Thanks for any help or suggestions. Mike
Thrasher is offline  
Old 11-26-2003, 03:05 PM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Nor\'East - MA
Posts: 2,385
Default Furuno 1712 radar problem

I'd bet $$ it's the drive belt. See this post here: http://www.flyfishsaltwaters.com/ubb...c;f=5;t=001724 , one owner of the same unit says he not only carries a spare, but replaces it each season.

"Life's too short to own an ugly boat ..."
Reel-Rascals is offline  
Old 11-26-2003, 05:35 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Location: Williamsburg, VA, USA
Posts: 23
Default Furuno 1712 radar problem

Thanks, that makes me feel better already. I was thinking the worst knowing how my luck is. Got my fingers crossed hoping it's that simple.
Mike
Thrasher is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread