Notices

Stereo Question

Old 04-22-2007, 09:34 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location:
Posts: 363
Default Stereo Question

I have a Clarion CMD-4. Nice radio. It includes an extra set of non-fadeable rca outputs. I purchased a 100 watt MZ-100 from Poly Planar. This has a nice feature in that it includes a built in remote volume control. I installed this amp along with a pair of MA-7500 speakers (also from Poly Planar). These speakers are supposed to match the amp.

The CMD-4 has a controllable output for the non-fadeable output. I set it full on at +6. I set the input on the MZ-100 amp to full on.

With the remote control full on I hardly get any volume out of the MZ-100.

HELP!

What can I do to get more volume? What's wrong with this setup?
razz is offline  
Old 04-22-2007, 10:02 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Whacksonville, Fl
Posts: 724
Default Re: Stereo Question

I know the ME-50 has an internal limiting circut to keep from blowing out speakers- maybe setting the out put of the CMD4 down?
prodigalson is offline  
Old 04-22-2007, 11:28 PM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location:
Posts: 363
Default Re: Stereo Question

Actually it didn't work at all till I turned it up.
razz is offline  
Old 04-22-2007, 11:40 PM
  #4  
Junior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Apr 2006
Location:
Posts: 9
Default RE: Stereo Question

i am looking at the specs on that amp, and its rated at 25 x 4 RMS a 2 ohms. this would only be about 12.5 watts per channel into a 4 ohm speaker. the amp in the clarion will put out more power than that. seems like a waste of money to use it if you already have a clarion cmd4. i think its put to better use if you dont have an indash radio and are just connecting an ipod to it directly. do you already have 4 speakers connected to the clarion?

if you still want to use it, i would suggest trying one of the other sets of rca outputs on the clarion just to see if you can get a decent volume level from them. this way you can isolate the problem. if it plays louder on a different set of preouts, then you know its an issue with the non-fade output.
Duct Tape is offline  
Old 04-23-2007, 01:40 AM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location:
Posts: 363
Default Re: Stereo Question

I am using the four channels on the Clarion to power two speakers in the cockpit, two in the salon. I wanted to have two more on the flybridge. The clarion powered speakers work great. You are correct in that the Poly Planar is terribly anemic power wise but I would expect more than I am getting. Otherwise what's the point of the dang thing. I did try the other line outputs to see if it got any better. It didn't.

I am wondering about whether increasing the line output on the clarion would help. It would be using something like this:

http://store.xmfanstore.com/linedriver.html

I talked to Poly Planar before I bought this thing and they assured me it would be enough power.

I'd just give up on the Poly Planar but I need a separate volume control in the Flybridge.
razz is offline  
Old 04-23-2007, 09:16 AM
  #6  
Junior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Apr 2006
Location:
Posts: 9
Default Re: Stereo Question

i usually use a seperate amp with a waterproof volume control. like this http://www.cambridgesoundworks.com/s...999=WFROOGLEB3 when i install seperate cockpit speakers.

i wonder if the polyplanar amp needs to be connected to a polyplanar stereo for it to work right? you shouldnt need a line driver for it to work right.
Duct Tape is offline  
Old 10-18-2012, 01:47 PM
  #7  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

Originally Posted by razz View Post
I have a Clarion CMD-4. Nice radio. It includes an extra set of non-fadeable rca outputs. I purchased a 100 watt MZ-100 from Poly Planar. This has a nice feature in that it includes a built in remote volume control. I installed this amp along with a pair of MA-7500 speakers (also from Poly Planar). These speakers are supposed to match the amp.

The CMD-4 has a controllable output for the non-fadeable output. I set it full on at +6. I set the input on the MZ-100 amp to full on.

With the remote control full on I hardly get any volume out of the MZ-100.

HELP!

What can I do to get more volume? What's wrong with this setup?
If you did not get that MZ100 working, do you still have it, and would you consider selling it?

Thanks,

Keith
kvw613 is offline  
Old 10-18-2012, 01:48 PM
  #8  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

Originally Posted by razz View Post
I have a Clarion CMD-4. Nice radio. It includes an extra set of non-fadeable rca outputs. I purchased a 100 watt MZ-100 from Poly Planar. This has a nice feature in that it includes a built in remote volume control. I installed this amp along with a pair of MA-7500 speakers (also from Poly Planar). These speakers are supposed to match the amp.

The CMD-4 has a controllable output for the non-fadeable output. I set it full on at +6. I set the input on the MZ-100 amp to full on.

With the remote control full on I hardly get any volume out of the MZ-100.

HELP!

What can I do to get more volume? What's wrong with this setup?
If you did not get that MZ100 working, do you still have it, and would you consider selling it?

Thanks,

Keith
kvw613 is offline  
Old 10-18-2012, 02:02 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5,216
Default

Originally Posted by kvw613 View Post
If you did not get that MZ100 working, do you still have it, and would you consider selling it?

Thanks,

Keith
That was originally posted in 2007. I think he has moved on since then...
stiletto is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread