Notices

depth sounder doesnt read depth

Old 04-17-2007, 01:51 PM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: seattle, wa
Posts: 5,934
Default depth sounder doesnt read depth

i might have hit a stick last time i was out and then my depth read 999 ft the whole time i was out. also, it rained in the spot where the unit has electrical connections on the dash. when i turn the unit off and on it reads the proper depth for a couple seconds, then goes back to 999ft. should i try it out again when the connnections are dry or just go ahead and order a new ducer?

thanks

mike
miike is offline  
Old 04-17-2007, 01:56 PM
  #2  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: NY
Posts: 1,244
Default Re: depth sounder doesnt read depth

Thru hull or transom mount- If transom, which I assume it is- try cleaning it, I use to clean mine w/ a small bathroom brush....
PAULN is online now  
Old 04-17-2007, 02:59 PM
  #3  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: seattle, wa
Posts: 5,934
Default Re: depth sounder doesnt read depth

transom mount. it looked clean when i checked it. actually the last few times ive hit stuff the bracket usually rips off. i was surprised to see everything intact.
miike is offline  
Old 04-19-2007, 10:07 PM
  #4  
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location:
Posts: 27
Default Re: depth sounder doesnt read depth

If it is reading right when you first turn it on I would suspect there is a problem with the headunit.
MajorMike is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread