Notices
Marine Electronics Forum

SIMRAD GO12 XSE Side scan question

Old 04-15-2021, 06:55 PM
  #1  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Largo/Belleair
Posts: 1,163
Received 178 Likes on 108 Posts
Default SIMRAD GO12 XSE Side scan question

Hello

Installed a Simrad GO12 XSE with a total scan transducer. My menu options do not include side scan? Any ideas?


Old 04-16-2021, 01:55 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Norway
Posts: 16,354
Likes: 0
Received 1,116 Likes on 906 Posts
Default

It should have happened automatically, but go to Settings, System, Advanced, Features and enable SideScan.
Old 04-16-2021, 04:52 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Port Orange Florida
Posts: 2,544
Likes: 0
Received 33 Likes on 25 Posts
Default

Did you select totalscan as your tranducer?
Old 04-16-2021, 01:45 PM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Largo/Belleair
Posts: 1,163
Received 178 Likes on 108 Posts
Default

thats the only transducer that is available
Old 04-21-2021, 09:53 AM
  #5  
Admirals ClubCaptains Club Member Admiral's Club Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ocean City MD
Posts: 1,233
Received 282 Likes on 192 Posts
Default

Structure scan
https://www.simrad-yachting.com/simr...hoCIYIQAvD_BwE

Look at the pic in this page.
That's the main screen
Top right blue symbol is structure scan it says "Structure"

Does that work?

what version are you running?

you have totalscan transducer and not 3 in 1 correct?

Last edited by melnic; 04-21-2021 at 10:06 AM.
Old 04-21-2021, 03:19 PM
  #6  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Largo/Belleair
Posts: 1,163
Received 178 Likes on 108 Posts
Default

do not have that and yes it is a total scan
Old 04-25-2021, 05:56 AM
  #7  
Admirals Club Admiral's Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Largo/Belleair
Posts: 1,163
Received 178 Likes on 108 Posts
Default

Ok so did the latest update and now I have the down scan option but still no side scan......



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.