Notices
Marine Electronics Forum

Garmin chart on IPad issue

Old 06-30-2020, 09:01 AM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: pompano beach, florida
Posts: 5,170
Received 547 Likes on 299 Posts
Default Garmin chart on IPad issue

Went to look at something and when I zoom in screen goes dark shows no land masses just markers/buoys, when I zoom out looks normal.
thoughts?



Old 06-30-2020, 09:13 AM
  #2  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ocala
Posts: 3,379
Received 1,159 Likes on 565 Posts
Default

What app is that? I just checked my charts on Active Captain and it looks great.
Old 06-30-2020, 11:32 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: CT
Posts: 127
Received 6 Likes on 5 Posts
Default

I had the same issue on the iPad and iPhone. I was told by Garmin tech that Garmin is not supporting the BlueChart App any more. You will have to move over to Active Captain App for charting.
Likes:
Old 06-30-2020, 03:36 PM
  #4  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Mobile, AL
Posts: 134
Likes: 0
Received 15 Likes on 12 Posts
Default

And, Active Captain will require a 64-bit iPad, which means iPads released on/after November 2013.
Likes:
Old 06-30-2020, 07:51 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Miami/Coral Gables, Key Colony Beach (Islamorada, Abaco, GHC, Lucaya)
Posts: 1,436
Received 682 Likes on 385 Posts
Default

That’s a strange chart that doesn’t show the markers/lighted markers at the Featherbeds.
Old 07-01-2020, 07:51 AM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Cedar Point, OH, Miami, FL
Posts: 1,076
Received 269 Likes on 194 Posts
Default

Yep, that’s how Bluechart Mobile behaved after a certain iOS update.

Install ActiveCaptain.
Old 07-01-2020, 10:48 AM
  #7  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: pompano beach, florida
Posts: 5,170
Received 547 Likes on 299 Posts
Default

Ok, just installed active captain, I logged in and my purchased charts?(I think I bought charts) aren’t in active captain AP. I went to download charts and it keeps giving me error “cant connect to server”. My IPad has celllular service, how do I get charts I already have into active captain? I would have thought when I logged in they would have downloaded automatically
Old 07-01-2020, 12:51 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Cedar Point, OH, Miami, FL
Posts: 1,076
Received 269 Likes on 194 Posts
Default

They don't download automatically, which is probably good. You may own a LOT of map data across the country and beyond, most of which you'll never use - that would just end up consuming a lot of storage space on the device and consume bandwidth to get it.

I just tap on the tile of an area I want. Is that when it's giving you a server error?

Have you tried WiFi instead of cellular?


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.