Go Back  The Hull Truth - Boating and Fishing Forum > BOATING FORUMS > The Boating Forum
Reload this Page >

Mercury 250xs no start-good battery

Notices

Mercury 250xs no start-good battery

Old 07-09-2018, 07:05 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 13
Default Mercury 250xs no start-good battery

My brother in law has a haynie bay boat with a 250 merc. We changed a bad solenoid for the jack plate today. Reinstalled everything and we thought it was all good. Put it in the water and it clicks then goes dead. Let the mercury monitor reboot and we might have power to the trim and it operates perfectly. Go to start and it clicks then goes silent. We can’t find any shorts but something is happening

Any ideas? Batteries are good and changed to be sure.

Brett
rustyshakelford is offline  
Old 07-10-2018, 07:58 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Mount Hope Bay
Posts: 82
Default

Is the safety lanyard hooked up?. Is the motor in neutral ?
1coldwrench is offline  
Old 07-10-2018, 08:39 AM
  #3  
Admirals Club Admiral's Club Member
 
Join Date: May 2009
Location: Miami, Florida
Posts: 43
Default

one time when I put the cowling back on my Merc 150 efi I somehow got the fuel pump electrical connection disconnected by the front pin of the cowing. Simple but sounds like what you are describing. Hope it is that simple...
villas is offline  
Old 07-10-2018, 09:05 AM
  #4  
Senior MemberCaptains Club Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Baltimore,Maryland
Posts: 5,469
Default

Sounds like a loose ground.
Lone Ranger is offline  
Old 07-10-2018, 10:28 AM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 13
Default

Got it going. He cleaned the battery cables and it’s good to go know. Thank you to everyone that replied

Brett
rustyshakelford is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread