Notices
The Boating Forum

Underwater LED lights blowing fuse

Old 07-08-2012, 04:29 PM
  #1  
Senior MemberCaptains Club Member
Thread Starter
 
Marlin009's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast FL
Posts: 15,553
Received 2,113 Likes on 1,070 Posts
Default Underwater LED lights blowing fuse

I just got around to installing a pair of Aqua Rebel 12 lights that I won in a contest here on THT courtesy of Rebel Designs.

The fuse blows immediately upon turning them on. I have them wired to a toggle switch with an in-line fuse. 5A is what is recommended for two lights, it's blowing 10 and 15's. The lights had about 8' of 22 or 24GA wire and I used 16GA to finish the run to the switch and power. Total is only 15 to 20'. I did have to use a large ring teminal at the switch to accommodate two pieces of wire. Don't know if that is an issue.

I ran the red to the switch and on to the power, same with the black to neg. Seemed straightforward, now I'm beginning to wonder.

Last edited by Marlin009; 07-08-2012 at 06:56 PM.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.